Bocs a címért. De azt akartam, hogy meglepődj, vagy felháborodj, de mindenképpen kattints ide.

„Keresztény vagyok, van egy meleg barátom" - szól a CommonPost epizód címe. Nem tudom statisztikai adatokkal alátámasztani, de azt hiszem, naivitás lenne azt gondolni, hogy ezt te nem mondhatod el magadról.

Van egy össztársadalmi kérdés, amire reagálnod kell. Nem azért, mert keresztény vagy, nem azért, mert van egy meleg barátod, hanem mert össztársadalmi kérdés. Nem lehet kikerülni. Nem szabad kikerülni. Fontos, hogy legyenek válaszaid, vagy legalábbis feltedd magadnak a kérdést, mert előbb vagy utóbb fel fogják neked tenni. Vagy mert szóba kerül egy metrós plakát láttán, vagy mert új törvényt hoztak valahol a világban, vagy mert tényleg van egy meleg barátod, aki egyszer csak megkérdezi, hogy ettől még szereted-e őt és hogy szereti-e az Isten. Hidd el, nem szeretnél felkészületlenül belecsöppenni egy ilyen beszélgetésbe.

Van egyáltalán válasz? Kell egyáltalán válasz? Én azt gondolom, az a fontos, hogy te magad keresd a válaszokat. Mert nem zárkózhatunk be a keresztény buborékunkba azt remélve, hogy megússzuk a konfrontációt és a rizikós témákat.

Őszintén, én félve ültem be a forgatás hátterébe. Tartottam tőle, hogy konzervválaszokat kapok, hogy ítéletek és fejmosás hangzik majd el. De örülök, hogy ott voltam. Örülök, hogy hallhattam, ahogy ezek az emberek valóban válaszokat keresnek. És vasárnap te is hallhatod.

Gyere. Mert fontos. Mert érint. Akkor is, ha nem akarod.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú