2021. szeptember 5–12. között rendezik Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, ahol Jézussal és egymással is találkozunk. Ennek előkészületeként ismét egy világméretű szentségimádáson vehetünk részt, hogy a világ ezernyi templomában az Oltáriszentség előtt, vagy otthonainkban imádkozzunk egymásért Úrnapja előestéjén, június 5-én.

Az Eucharisztikus Kongresszus Házigazdája ezekkel a szavakkal hív meg minket: „Vegyétek, ez az én testem.” Együtt, közösségben szeretnénk Őt ünnepelni a szentmisében és az Eucharisztiában. Az erre való készületre hív most bennünket a NEK Titkársága. Csatlakozz hozzánk!

  1. Keress olyan helyet a Corpus Domini oldalon, ahol már most is van szentségimádás.
  2. Ha nincs a környékeden szentségimádási lehetőség, akkor a helyi templomban, iskola- vagy kórházkápolnában, szerzetesi közösségben szervezhettek a helyi plébánossal, templomigazgatóval, szerzetesi elöljáróval egyeztetve szentségimádást. A mostani rendkívüli helyzetben, ha erre nincs lehetőség, akkor otthonról is bekapcsolódhatsz egyéni imával.
  3. A templomban imádkozhattok a kihelyezett Oltáriszentség előtt csendben, elmélkedve, hagyományos módon, énekelve, dicsőítve, gyerekekkel, fiatalokkal, családokkal, idősekkel. Bevonhatsz zenészeket, imacsoportokat, Rózsafüzér Társulatokat, közösségeket, iskolákat és mindenkit, aki szívesen tölt egy órát a mindenség Királyával.
  4. Fontos, hogy minden résztvevőt regisztráljatok. Veletek együtt az egész világon teljes lesz a lefedettség.

Részletek a NEK honlapján és a Corpus Domini oldalon.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú