Ma Magyarországon tizenötezer gyermek él nevelőszülőknél. Ennél sokkal többen vannak, akik a mélyszegénység miatt társadalmunk perifériájára szorultak. Hogyan lehet esélye egy kirekesztettségben élő gyermeknek egészségesen felnőni, majd teljes életet élni? Kinek a felelőssége, hogy lehetőséget, figyelmet és bátorítást kapjanak azok a gyermekek, akinek ez nem adatott meg?

A Magyarországi Református Egyház gondozásában létrejött Bárka tábor évente több ezer periférián élő gyermeknek ad az ingyenes táborozás lehetőségén túl esélyt és figyelmet. Köztük olyanoknak is, akik a szegénység, megkülönböztetés, vagy egyéb krízishelyzetek miatt jelentős hátrányt szenvednek mindennapjaikban. Számukra a Bárka több mint egy egyszerű tábor. Egy szeretetteljes közeg, amely segít a bizalom helyreállításában és a társadalmi felzárkózásban.

A shoeshine.hu rövidfilmet készíthetett a Bárka táborok egyedülálló munkájáról, lelkiségéről. Stábunk célja a film elkészítése során az volt, hogy a személyes találkozások és közösségi élmények révén, őszinte és hiteles képet alkossunk erről a hiánypótló munkásságról, a gyerekek finom, de rendkívül izgalmas formálódásáró

A Bárka misszió jövője most a mi kezünkben van!

A táborok a résztvevők számára igyenesek, ehhez azonban támogatók segítségére van szükség. Olyan partnereket keres a Bárka, akik szívesen támogatnák a táborozó gyermekeket, egyetértenek a Bárka célkitűzéseivel és komolyan gondolják a társadalmi felelősségvállalást. Akikkel a Bárka tábor és a nehéz sorsú gyermekek életének megváltoztatása lehet közös ügyünk.

Annak érdekében, hogy Bárka történetét minél többen megismerhessék szeptember 25-én online mutattuk be a misszióról készült filmünket!

Rövidfilmünk segítséget kíván nyújtani abban, hogy minél többen megismerhessék a Bárka társadalmi szerepvállalását, és a szervezők munkájának gyümölcseit.

Kezünkben a lehetőség, hogy mindannyiunk támogatása révén ez a misszió még sokáig fennmaradjon. Közösségi finanszírozás révén, összefogásunk által a Bárka projekt élni tud. Bátorítunk mindenkit, hogy ismerje meg és támogassa a Bárka munkáját!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú