Sokunk számára fontos az az októberi hétvége, amikor Kis Szent Teréz közbenjárását kérjük életünkre. Különleges imaalkalom ez, amikor bátorító megosztások és reményteli várakozás tölti meg a Nyolc Boldogság Közösség budapesti és homokkomáromi templomát.

Idén, mint oly sok minden más, ez sem a tervek szerint alakul. A járványhelyzet miatt nem tölthetjük meg csurig a templomot, akármilyen szívmelengető közösségi élmény is az, amikor az oltár körül kuporog kicsi és nagy, fiatal és régebb óta fiatal, hogy együtt hallgassa a tanítást, dicsőítsen, és kérjen tiszta szívből Istentől akár olyat is, amire emberi számítás szerint nincs már esély. Számtalan tanúságtétel támasztja alá az erőteljes igét, miszerint „Ami az embernek lehetetlen, az az Istennek lehetséges.” (Lk 18,27)

Ebben az évben, bár elmaradnak a hagyományos Rózsaeső imaestek, de mégis adódik lehetőségünk, hogy mélyen megéljük Kis Szent Teréznek, „a bizalom szentjének” az üzenetét: Istennek gondja van ránk!

Október 10-én szombaton 18 órától élőben követhetjük a kecskeméti Szentcsalád Plébánia Rózsaeső imaestjét. Személyes jelenlét csak a kecskeméti lakosok számára lehetséges, az online térben azonban bárki bekapcsolódhat az imaalkalomba a plébánia csatornáján.

Október 18-án vasárnap 19:30-tól pedig online imaestet tart a közösség budapesti háza, melyet a Bonum TV közvetít.

Aki a levélírásból sem szeretne kimaradni, a honlapon található leírás szerint juttassa el imaszándékait a Közösség valamelyik címére. Részletek itt: https://beatitudes.org/hu/rozsaeso-imaestek-online/

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú