Július elején rendezték meg második alkalommal a Kaposvári Egyházmegye Ifjúsági Közösségvezető-képző Táborát a Budafok-Felsővárosi Jézus Szíve Plébánián. A tábor szervezője Kisiván Csaba ifjúsági referens atya volt. A fiatalok (Sziács József, Jánoki Gina, Vucseta Panna, Boros Balázs, Pávics Dominika) a következő dolgokat tartják a legfontosabbnak a táborban.

5 nap új emberekkel, 5 nap igazán jó hangulatban, 5 nap, amikor tanulhatunk. 5 nap, amit Istennel tölthetsz. És hogy ez miért jó? Íme 5 ok, hogy te is az élmény részese legyél! 

1. Előresegít az önállóság útján
A tábor ideje alatt többnyire magunknak kellett előkészíteni a számuknra szükséges dolgokat. Ez segít abban, hogy ne csak táborozni, hanem táboroztatni is tudjunk. Többek között ez is a tábor célja. Ezzel fokozatosan növekvő felelősséggel könnyebben beletanulunk az új szituációkba.

2. Új barátok szerzése
A közös munka segít új kapcsolatokat teremteni. Ezáltal megismerhetjük azokat az embereket, akikkel később potenciálisan együtt fogunk dolgozni.

3. Hitbeli fejlődés
Garantáltan választ kapunk a feltett kérdéseinkre, mindazonáltal érdekes információkat, amelyek eddig még nem voltak birtokunkban. Az előadások és a prédikációk által választ kapunk a bennünk felmerülő, fel nem tett kérdéseinkre. Megismerhetjük mások tapasztalatait, melyekből mi is erőt meríthetünk.

4. Papok titkos életének megismerése
A tábornak köszönhetően találkozhatunk papokkal/kispapokkal misén kívül is, amely által nagyobb betekintést nyerhetünk a reverendán kívüli életükbe. Sok tévhitet eloszlatnak, mely elősegíti keresztény hitünk védelmét. A papokkal kiépített kapcsolat könnyebbé teheti későbbi életünk során a találkozók, programok megszervezését az egyházmegyén belül és kívül is.

5. Segít az evangelizációban
Mások tapasztalataink keresztül megtanuljuk, hogy úgy éljünk, hogy a saját életünk legyen a példa a többi ember számára.

Kedvet kaptál? Jövőre gyere el te is a Kaposvári Egyházmegye által szervezett ifjúsági vezetőképző táborba! A vezetőképzőről bővebben a Kaposvári Egyházmegye honlapján olvashatsz. További információkért érdeklődj az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú