Idén is átadásra kerül a Szikra-díj, amely elsősorban a keresztény könnyűzenei produkciók közül a legszínvonalasabbat fogja díjazni. 2021. március 31-ig várják a nevezéseket, összesen hat kategóriában: legjobb dal, legjobb dicsőítő dal, legjobb dalszöveg, legjobb videoklip, legjobb produkció, legjobb élőben előadott produkció. Egy előadó minden kategóriába maximum egy dallal nevezhet. Egy dalt tetszőleges két kategóriába lehet nevezni. A díjra 2020. február 28. és 2021. március 31. között nyilvánosságra hozott hangfelvétel, előadás, produkció, illetve videoklip nevezhető.

A legjobbnak ítélt pályaműveket a magyar zenei élet kiemelkedő alakjaiból álló szakmai zsűri díjjal ismeri el. A hat kategória mellett egy életműdíj is átadásra kerül, valamint a közönségnek is lehetősége nyílik online szavazás formájában kiválasztani a legszimpatikusabb alkotót, aki a közönségdíjban részesül. A közönségszavazás 2021. április 15-én indul és április 25. éjfélig tart. A Szikra-díj kategóriáinak díjazottjai április 30-án kerülnek kihirdetésre. Minden kategória nyertese automatikusan a saját kategóriájának megfelelő támogatási program résztvevőjévé válik a 2021-es évben, melynek keretében alkotói célú támogatásban részesül. A díjazottak számára – az immár harmadik éve működő Szikra Akadémia keretein belül – folyamatos szakmai támogatást és tanácsadást is biztosít a Szikra Projekt.

A Szikra-díj célja a legmagasabb színvonalon alkotó hazai keresztény könnyűzenészek teljesítményének elismerése, valamint felmutatásukkal egyre magasabb minőségű munkára inspirálni az alkotótársakat is. A Szikra Projekt Magyarország Kormánya vallásos könnyűzenét támogató programja révén valósul meg.

További részletek: szikraprojekt.hu 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú