A TVSS legközelebb az Alkonyattól pirkadatig buli keretein belül szolgáltat zenei és szórakozási lehetőséget. Azonban ha bemelegítenél vagy megalapoznád a hangulatot, október 17-én Budapesten, a Kuplungban lép fel a stu33. És hogy mit rejt ez a titkos kód? Megfejtjük!

A kis világgal bekebelezni a nagyot – ez a cél. Az együttes frontembere, Máté István, az Amnesztia pop-rock együttessel 3 kislemezt hozott létre, majd a Rakéta csapatában énekelt, zenét szerzett és dalszöveget írt, végül 33 évesen elindította szólókarrierjét. Ez akkor projektnek indult, mára profi csapat áll mögötte: Bajnok Jonatán, Gassama George, Géczi Teodóra, Komáromi Kornél, Nemeshegyi Barnabás és Szenohradszi Péter. A csapat rendkívül laza, fiatalos, kreatív, ahogyan ezt a próbák és koncertek is tükrözik. Bennük volt meg a kellő lazaság, nyitottság és őrület, amire a Stu33-nak szüksége volt, így mára már összeszokott, egymásra hangolódott csapatként zenélnek.

Az együttes számára a legfontosabb a közösségi élmény: együtt létrehozni valamit a zenekarral és a közönséggel: „Van egy megfoghatatlan pillanat, pl.: amikor egy klubban zenélsz és hallod a helyiségben az élet zaját és eljön az a pont, amikor mintha megállna az idő és csak zenére fókuszál minden, vagy amikor egy nagyszínpadon egyszerűen áramlik az energia közted és a közönség között, működik a kémia. Nem vagyok filozófus, sem prédikátor, csak azt tudom adni, ami bennem van, amit megéltem, vagy amire vágyok. Ezek fogalmazódnak meg bennem, hogy ez valakinek útmutatást jelent, vagy sem, nem tudom.”

„Hidd el , ennél sokkal több kell
A pénz is kevés, a szerelem sem elég
A szívem tudja jól, a szívem tudja jól
Hogy kell még valaki más
Hogy kell még valaki más.
Élni vágyom, fellélegezni
Tűzben égni s megérkezni.
Oda, ahova tartozom. Oda, ahol az otthonom.”

Az idézet a Valaki más című dalból származik, amely egyfajta kommunikáció Istennel. „Keresztény gondolkodású és tudatú embernek tartom magam, és ez is mint minden, ami bennem van, megjelenik a zenémben. Voltak és vannak istenélményeim, mint azt gondolom minden embernek, azonban ezeknek a zöme rendkívül intim, belső, amiről magamon kívül bárkinek nehezen beszélek.” Rengetegen hatottak rá; The Doors, Jimi Hendrix, Hobo, Deák Bill és korábbi együttesei is, musicalek, mint a Hair és a Jézus Krisztus Szupersztár. Az új irány lényege, hogy saját magának adjon impulzust a dalokkal és olyan dalok szülessenek, amelyekben szabadon kísérletezhet, és megjelenik a saját kis világa, önmaga is. A STU33 akusztikus, rock, pop, folk és minden stílus felé nyitott, minden embert meg szeretne érinteni. „A zene, számomra olyan természetes és nélkülözhetetlen, mint a levegő, egy új dal születése pedig felkavaró, mint egy tornádó.”

Az együttes a Cross Sound nagyszínpados fellépője volt augusztusban. A pillanat tökéletes volt, a közönség fantasztikus, a zenekar felszabadult, így garantált volt a katarzis. Belehallgatnál? Szeretnél többet megtudni az előadóról? Ezt megteheted a zenekar oldalán vagy a videó megosztón.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Új város

Új város

Jezsuita bloggerek

Új ifjú